Λικέρ «Τεντούρα»
Η τεντούρα ανήκει στην κατηγορία των λικέρ, που η γεύση, το άρωμα και το χρώμα του οφείλεται στα εκχυλίσματα μπαχαρικών που περιέχει, κυρίως κανέλλας, γαρύφαλλου και μοσχοκάρυδου. Τα χαρακτηριστικά αρώματα και το έντονο χρώμα της εμπλουτίζονται ανάλογα με τις παραδοσιακές μυστικές συνταγές του εκάστοτε παραγωγού , με τοπικά μπαχαρικά , εσπεριδοειδή, τοπικούς οίνους.
Η τεντούρα είναι ένα λικέρ που παράγεται παραδοσιακά και αποκλειστικά στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα μετά την κοινοτική κατοχύρωση, της αποκλειστικής παραγωγής της στην Ελλάδα, το παραδοσιακό μας λικέρ έχει δυνατότητες μεγάλης επιτυχίας στην διεθνή αγορά.
Το όνομα
Για την προέλευση του ονόματος υπάρχουν πολλές υποθέσεις.Επικρατέστερη φαίνεται εκείνη που το θέλει να προέρχεται από το λατινικό tinctura και περιγράφει το έντονο χαρακτηριστικό της χρώμα.
Η απόλαυση
Η Τεντούρα πίνεται παντού: μετά από ένα καλό γεύμα, σαν χωνευτικό λικέρ, στο μπαρ σαν κανονικό ποτό, σκέτη ή με σόδα ή τόνικ ή σε κοκτέιλς αλλά κυρίως παγωμένη σε σφηνάκι.
Συνοδεύει υπέροχα αποξηραμένα φρούτα, καρύδια και γλυκά .
Τεχνικός Φάκελος για την Γ.Ε. «Τεντούρα»
Αρχικός
Τροποποιημένος (Τροποποίηση 22/5/2015)