Toggle navigation
  • GR
  • EN
  • DE
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
  • ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ
  • key
logo
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Ποιοι είμαστε
    Προτεραιότητες
    Υπηρεσίες
    Αντιπροσωπευτικότητα ΣΕΑΟΠ
    Καταστατικό
    Οργανωτική Δομή
    Διοικητικό Συμβούλιο
    Επιτροπές
    Γενική Συνέλευση
    Μέλη
    Τακτικά
    Επίτιμα
    Έκτακτα
    Χάρτης Μελών
  • ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ & ΠΟΤΑ
    Ούζο
    Γεωγραφική ένδειξη Ούζο
    Ενδείξεις αναγνωρισμένες σε εθνικό επίπεδο
    Τσίπουρο- τσικουδιά
    Γεωγραφικές ενδείξεις
    Ενδείξεις αναγνωρισμένες σε εθνικό επίπεδο
    Λικέρ
    Μαστίχα Χίου
    Τεντούρα
    Κίτρο Νάξου
    Κουμ Κουάτ
    Μεταξά
    Άλλα Αλκοολούχα Ποτά και Αποστάγματα
    Brandy
    Απόσταγμα Σταφυλής και Αλλων Φρούτων
    Ρακόμελο
    Αρχείο Ελληνικών Αλκοολούχων Ποτών
    Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
    Στηρίζω HORECA
    Συνεργασίες με άλλους φορείς
    Προγράμματα προβολής
    Άλλα
    Taste the Greek Spirit
  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
    Απολαύστε Υπεύθυνα
    Δήλωση αυτοδέσμευσης Μελών
    Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Δελτία Τύπου
    Νέα Μελών
    Photo Gallery
    Video Gallery
    Infographics
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΛΩΝ
    Προϋποθέσεις εγγραφής μέλους στον ΣΕΑΟΠ
    Αίτημα Πρόσβασης σε προστατευμένες περιοχές
    Είσοδος
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
      • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
      • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
      • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΑΟΠ
      • ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
    • ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ
      • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
      • ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
      • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
    • ΜΕΛΗ
      • ΤΑΚΤΙΚΑ
      • ΕΠΙΤΙΜΑ
      • ΕΚΤΑΚΤΑ
      • ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΛΩΝ
  • ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ & ΠΟΤΑ
    • ΟΥΖΟ
      • ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΥΖΟ
      • ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
    • ΤΣΙΠΟΥΡΟ- ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ
      • ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
      • ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
    • ΛΙΚΕΡ
      • ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
      • ΤΕΝΤΟΥΡΑ
      • ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ
      • ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ
    • ΜΕΤΑΞΑ
    • ΑΛΛΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
      • BRANDY
      • ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΣΤΑΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
      • ΡΑΚΟΜΕΛΟ
    • ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ
    • ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
    • ΣΤΗΡΙΖΩ HORECA
    • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
    • ΑΛΛΑ
    • TASTE THE GREEK SPIRIT
  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
    • ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
      • ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ
    • ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΝΕΑ ΜΕΛΩΝ
    • PHOTO GALLERY
    • VIDEO GALLERY
    • INFOGRAPHICS
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΛΩΝ
    • ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΕΑΟΠ
    • ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
    • ΕΙΣΟΔΟΣ
  • ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ
    • ΕΞΑΓΩΓΕΣ
      • ΒΗΜΑ 1
      • ΒΗΜΑ 2
      • ΒΗΜΑ 3
      • ΒΗΜΑ 4
      • ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
    • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΦΕΤ « ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
      • ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
      • ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
    • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
      • ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑ ΧΩΡΑ
        • ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ
        • ΑΙΓΥΠΤΟΣ
        • ΑΛΒΑΝΙΑ
        • ΑΡΜΕΝΙΑ
        • ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
        • ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
        • ΑΥΣΤΡΙΑ
        • ΒΕΛΓΙΟ
        • ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
        • ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
        • ΒΡΑΖΙΛΙΑ
        • ΓΑΛΛΙΑ
        • ΓΕΡΜΑΝΙΑ
        • ΓΕΩΡΓΙΑ
        • ΕΛΒΕΤΙΑ
        • ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
        • ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
        • ΗΠΑ
        • ΙΑΠΩΝΙΑ
        • ΙΝΔΙΑ
        • ΙΡΑΚ
        • ΙΡΑΝ
        • ΙΡΛΑΝΔΙΑ
        • ΙΤΑΛΙΑ
        • ΙΣΛΑΝΔΙΑ
        • ΙΣΠΑΝΙΑ
        • ΙΣΡΑΗΛ
        • ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
        • ΚΑΝΑΔΑΣ
        • ΚΙΝΑ
        • ΚΟΡΕΑ
        • ΚΡΟΑΤΙΑ
        • ΚΥΠΡΟΣ
        • ΛΙΒΑΝΟΣ
        • ΜΕΞΙΚΟ
        • ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
        • ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
        • ΟΛΛΑΝΔΙΑ
        • ΟΥΓΓΑΡΙΑ
        • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
        • ΠΟΛΩΝΙΑ
        • ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
        • ΠΓΔΜ
        • ΡΟΥΜΑΝΙΑ
        • ΡΩΣΙΑ
        • ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
        • ΣΕΡΒΙΑ
        • ΣΟΥΗΔΙΑ
        • ΣΥΡΙΑ
        • ΤΑΥΛΑΝΔΗ
        • ΤΟΥΡΚΙΑ
      • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ E.E. , ΕΣΥΕ
      • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΧΚ
      • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΑΟΠ
      • ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ
    • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
    • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ
      • ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕΑΟΠ
      • ΘΕΣΕΙΣ ΣΕΑΟΠ
      • ΑΡΘΡΑ ΣΕΑΟΠ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΛΑΔΟΥ
      • SPIRITS NEWS
    • ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
  • ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΑΓΩ
  • Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ
  • ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ & ΠΟΤΑ
  • Ούζο
    • Γεωγραφική ένδειξη Ούζο
    • Ενδείξεις αναγνωρισμένες σε εθνικό επίπεδο
  • Τσίπουρο- τσικουδιά
    • Γεωγραφικές ενδείξεις
    • Ενδείξεις αναγνωρισμένες σε εθνικό επίπεδο
  • Λικέρ
    • Μαστίχα Χίου
    • Τεντούρα
    • Κίτρο Νάξου
    • Κουμ Κουάτ
  • Μεταξά
  • Άλλα Αλκοολούχα Ποτά και Αποστάγματα
    • Brandy
    • Απόσταγμα Σταφυλής και Αλλων Φρούτων
    • Ρακόμελο
  • Αρχείο Ελληνικών Αλκοολούχων Ποτών
  • Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις
Κεντρική Σελίδα /Αποστάγματα & Ποτά /Λικέρ / Κουμ Κουάτ

Κουμ κουάτ Λικέρ

Το χρυσό πορτοκάλι στα κινέζικα είναι ‘kam kwat’ και από εκεί έμεινε να αποκαλείται κουμ κουάτ (kumquat στα αγγλικά) το παράξενο αυτό δέντρο που καλλιεργείται εκτεταμένα στην Κέρκυρα από το 1924. Λέγεται, μάλιστα, ότι το έφερε στο νησί ο Βρετανός γεωπόνος Μέρλιν. Μετά από υπουργική απόφαση του 1994, μάλιστα, ανακηρύχθηκε προϊόν ποιότητας προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.

Το Κουμ κουάτ είναι ένα δέντρο που ανήκει στην κατηγορία των εσπεριδοειδών και δεν ξεπερνά τα 2,5 μέτρα ύψος. Ο καρπός του ωριμάζει το Δεκέμβριο και, όπως και σε άλλα εσπεριδοειδή, από πράσινος γίνεται πορτοκαλί. Έτσι, η καταλληλότερη περίοδος για το μάζεμα είναι από τον Ιανουάριο μέχρι το Φεβρουάριο. Ο καρπός είναι πιο μικρός κι από το μανταρίνι, έχει κουκούτσια και τρώγεται με τη φλούδα. Όπως όλα τα εσπεριδοειδή, είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α και C. Η γεύση του όμως είναι ιδιαίτερα οξεία και γλυκόπικρη γι’ αυτό και συνήθως δεν τρώγεται ωμό.

Είναι όμως εξαιρετικό για λικέρ, μαρμελάδες και γλυκό του κουταλιού. Γι’ αυτό, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μεταποιείται στο νησί της Κέρκυρας ενώ σημαντικό ποσοστό των παραγόμενων προϊόντων εξάγεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Κουμ κουάτ καλλιεργείται εντατικά στην Κέρκυρα και, συγκεκριμένα, στο βόρειο μέρος του νησιού, στον κάμπο Νυμφών, στην περιοχή Πλάτωνα όπου το έδαφος, το ήπιο κλίμα και το νερό της περιοχής ευνοούν την ανάπτυξη και την καρποφορία του. Οι καλλιέργειες καλύπτουν συνολικά πάνω από 500 στρέμματα. Κάθε χρόνο η παραγωγή πλησιάζει τους 140 τόνους.

Το «ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ της Κέρκυρας», είναι ένα ευχάριστο ηδύποτο που παράγεται από τους καρπούς του κουμκουάτ με τα άρωμα και γεύση που παραπέμπει σε εκείνο του πορτοκαλιού και της φράουλας, που παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Κέρκυρας.

Τεχνικός Φάκελος για την Γ.Ε. «Κουμ Kουάτ Κέρκυρας»

Αρχικός
Τροποποιημένος ( Τροποποίηση 5/9/2015)

right-banner
right-banner
right-banner
right-banner
right-banner

Ελληνικά Αποστάγματα και Ποτά

banner

Ούζο

banner

Τσίπουρο / Τσικουδιά

banner

Τεντούρα

banner

Μαστίχα Χίου

banner

Κίτρο Νάξου

banner

Κουμ-Κουατ

FOLLOW US
  • Σύνδεσμοι
  • Sitemap
  • Όροι Χρήσης
  • "SEAOP promotes responsible alcohol consumption" www.apolafste.ypefthina.gr
letrina

Ο ΣΕΑΟΠ είναι κάτοχος του
Συστήματος Διαχειριστικής Επάρκειας ISO 9001:2015

spirits

Μέλος της spiritsEUROPE (spiritsEUROPE is the
representative body for the spirits industry at

European level: www.spirits.eu)