ΣΤΟΥΠΑΚΗ Α.Ε. ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ
Παραγωγός Γεωγραφικών Ενδείξεων:
α) Μαστίχα Χίου
β) Ούζο / Ouzo
ΙΣΤΟΡΙΑ
1896. Στη μικρή και φτωχή τότε Ελλάδα, ο ενθουσιασμός για την ανάληψη της διοργάνωσης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων είχε φτάσει στα όρια του εθνικού παραληρήματος. Η επιτυχία τους ήταν για τους Έλληνες εθνική υπόθεση.
Την ίδια περίοδο στα ανατολικά του αιγαίου, στη Χίο, που ήταν ακόμα υπό τουρκική κατοχή, ο Ιωάννης Στουπάκης, πατέρας εφτά παιδιών, ξεκινούσε με ένα καζάνι απ’ το Τάλλαρος στον κάμπο της Χίου, για να πάει στον Δαφνώνα, τη γενέτειρά του, προκειμένου να ασχοληθεί με αγροτικές εργασίες, με το ελαιόλαδο και την παραγωγή ούζου.
Η μοναδική συνταγή με το χιώτικο γλυκάνισο, έκανε το ούζο του Ιωάννη Στουπάκη ιδιαίτερα αγαπητό στην περιοχή και το 1900 κατάφερε να εκδώσει επίσημη άδεια από τις τούρκικες αρχές, για αποστακτήριο με έδρα τον Δαφνώνα.
Το ούζο ταξίδευε σε όλα τα χωριά του νησιού, ακόμα και στα Βορειόχωρα, ενώ το εμπόριο με τα παράλια της Μικράς Ασίας ανθούσε.
Ο Αλέξανδρος Στουπάκης, ο μικρότερος από τα εφτά αδέρφια, συνέχισε αυτό που ξεκίνησε ο πατέρας του. Το 1990, ο εγγονός του ιδρυτή, Γιάννης Στουπάκης, έβγαλε το ούζο με την επωνυμία «Καζανιστό», διατηρώντας αναλλοίωτη την παραδοσιακή γεύση του και τονίζοντας τη μοναδικότητα στην παραγωγή του.
Το 2008 η μετοχική σύνθεση της εταιρίας ενισχύθηκε με νέους μετόχους και μετονομάστηκε σε «Ποτοποιία Χίου Στουπάκη Α.Ε.». Παράλληλα δημιουργήθηκε μια νέα παραγωγική μονάδα με την οποία εκσυγχρονίστηκαν όλες οι παραγωγικές διαδικασίες, κρατώντας τον παραδοσιακό τρόπο απόσταξης του ούζου.
Σήμερα, το μοναδικό ούζο Στουπάκη «ΚΑΖΑΝΙΣΤΟ», συνεχίζει να προσφέρει μία ξεχωριστή γεύση σε όλους.
Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Συνδυάζοντας με τέλειο τρόπο τη γνώση, την πείρα, την παράδοση με τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις και τον άριστο εξοπλισμό, η Ποτοποιία Στουπάκη προσφέρει πάντα το ίδιο εξαιρετικό αποτέλεσμα στα προϊόντα της.
Οι εγκαταστάσεις είναι άρτια εξοπλισμένες με μεγάλο αριθμό από άμβυκες απόσταξης και πολλές σύγχρονες γραμμές παραγωγής και εμφιάλωσης. Οι αποθήκες της ποτοποιίας διαθέτουν σύγχρονους χώρους και τηρούν πλήρως όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Εδώ αποθηκεύονται τα προϊόντα όσο χρειάζεται για να αποκτήσουν τη μοναδική τους γεύση.
Η εταιρία έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου, εξοπλίζοντας ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο στελεχωμένο από επιστημονικό προσωπικό χημικών, μηχανολόγων και γευσιγνωστών. Γι' αυτό το λόγο, τα προϊόντα μας, τηρώντας πάντα τα υψηλότερα ποιοτικά standards, διατηρούν αναλλοίωτη τη μοναδική τους γεύση εδώ και αιώνες. Τη γεύση που προτιμούν αυτοί που ξέρουν να ξεχωρίζουν και να απολαμβάνουν το αυθεντικό.
Πιστοποίηση ISO9001:2008/HACCP
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
Δαφνώνας - Θέση Κωστοπούλι, 82100 Χιος
Τηλ.: 22710 77333, 78192
Fax: 22710 77575
e-mail: info@stoupakis.gr
website: www.stoupakis.gr