ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο.Ε.
Παραγωγός Γεωγραφικής Ένδειξης:
Τσίπουρo / Tsipouro
ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ - ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ «ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ»
H Oινοποιία Παρπαρούση ιδρύθηκε το 1974 από τον οινολόγο Θανάση Παρπαρούση και τη σύζυγο του Βάσω, με στόχο τηνπαραγωγή εμφιαλωμένων ποιοτικών κρασιών.
Η δεύτερη γενιά συμμετέχει ενεργά, με την Εριφύλη και τη Δήμητρα στην αμπελουργία, οινοποίηση και παραγωγή.
Το οινοποιείο βρίσκεται στα Μποζαίτικα της Πάτρας όπου η οινοποίηση, η ωρίμανση, η παλαίωση και η εμφιάλωση λαμβάνουν χώρα. Για την ωρίμανση και παλαίωση χρησιμοποιούνται νέα Γαλλικά βαρέλια. Η πλειονότητα των κρασιών παράγονται από ιδιόκτητους αμπελώνες στη Μόβρη Αχαΐας και στα Μποζαΐτικα της Πάτρας.
Πρωταρχικός στόχος η ανάδειξη και προώθηση των ελληνικών ποικιλιών που η δυναμική τους, τους επιτρέπει να ενταχθούν επάξια στην παγκόσμια οινική παλέτα.
Σε αυτό το πλαίσιο, αξιοποιεί, ανάμεσα σε άλλες, τη σπανίως χρησιμοποιούμενη στην οινοποιία και την αποσταγματοποιία ποικιλία σιδερίτη.
Η εταιρεία επιλέγει τα σταφύλια της ειδικά για απόσταξη (μονή, σε άμβυκα) και παλαιώνει το απόσταγμά της για 12 μήνες σε καινούργια γαλλικά βαρέλια. Αποτέλεσμα είναι ένα πολυσύνθετο γευστικά και αρωματικά απόσταγμα σταφυλής.
Στοιχεία Επικοινωνίας:
ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο.Ε.
Πάροδος Αχιλλέως, 264 42 Προάστιο, Πάτρα, Ν. Αχαϊας
Τηλ: 26104 20334, 38676,
Φαξ: 26104 38676
e-mail: info@parparoussis.com, parparoussiswinery@gmail.com
website: www.parparoussis.com