ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ Α.Ε.
Παραγωγός Γεωγραφικών Ενδείξεων:
α) Ούζο / Ouzo
β) Τσίπουρο Μακεδονίας / Tsipouro of Macedonia
Σας καλωσορίζουμε στον χώρο της γέννησης και της δημιουργίας σ’ αυτόν τον μαγικό κόσμο της μετάλλαξης, των αντιδράσεων και των χημικών διεργασιών,
όπου γεννήθηκε και δραστηριοποιείται εδώ και 135 χρόνια, με στόχο την προσφορά προϊόντων ιδιαίτερης ποιότητας.
Είναι η εταιρεία Μπαμπατζίμ που ιδρύθηκε το 1875 στην Κωνσταντινούπολη.
Ιδιόκτητοι αμπελώνες στις Δεληόνες της Συληβρίας, οινοποιεία, αποστακτήρια... Όλα εγκαταλήφθηκαν, ο Ελληνισμός αφανίζεται.
Όμως τίποτε δεν σταματά, δεν εκτρέπει την τέχνη της δημιουργίας.
Στην νέα πατρίδα συνεχίζεται το πολύτιμο έργο. Το εργαλείο ζωής, ο άμβυκας απόσταξης θα παραμείνει το στήριγμα της παράδοσης μα και της ιδιαίτερης ποιότητας.
Στις δεκαετίες που παιρνούν οι δημιουργοί ακόμη και οι συνεχιστές χάνονται για να πάρουν τη σκυτάλη οι επόμενοι. Οι δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν. Μα θα μείνουν όρθιοι με οράματα αυτοί που είναι επηρεασμένοι από τους θρύλους και της παραδόσεις της Ανατολής.
Στη Θεσσαλονίκη ξεκινά μια τολμηρή προσπάθεια: Οινοποιείο – εμφιαλωτήριο στην Αγχίαλο Μακεδονίας. Σταθμός καθοριστικός για την μετέπειτα εξέλιξη. Η Αγχίαλος κατοικείται από πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας – το αμπέλι και το κρασί, μα και το τσίπουρο η ζωή τους. Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος εγγονός εν μέσω πολύτιμων δασκάλων.
Και να η μεγάλη ευκαιρία – ξεκινά η νέα αμπελοοινική περίοδος της Ελλάδας το 1970. Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος είναι από τους πρώτους. Δοκιμάζει και δοκιμάζεται στην μοναξιά, στην αντοχή, στην τέχνη του αμπελουργείν.
Θεμελιώνεται το κτήμα Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Η γνώση της αμπέλου και οι ιδιαιτερότητες της κάθε ποικιλίας, οι νέες μέθοδοι οινοποίησης έρχονται να στηρίξουν την οικογενειακή τέχνη της απόσταξης.
Το 1988 το τσίπουρο είναι επισήμως ένα ποτό ελληνικό κατοχυρωμένο από την Ε.Ε. και η εταιρεία Μπαμπατζίμ είναι η πρώτη που το παρουσιάζει εμφιαλωμένο, ηλεγμένο ποιοτικά και φορολογικά.
Αυτό το βήμα έδωσε κι άλλη ευκαιρία: Να παράξουμε το ούζο του παππού 100% απόσταγμα με σπόρους Μαράθου της Μακεδονίας. Ακολουθεί έμπνευση και εφαρμογή.
Είναι βέβαιο πλέον ότι τα Αποστάγματα Μπαμπατζίμ ανοίγουν μια νέα σελίδα στον χώρο της Αποσταγματοποιΐας. Το 1992 παρουσιάζονται σε επιστημονικό κοινό. Το αποτέλεσμα πολυετούς πείρας: Ο χυμός και τα στέμφυλα της κάθε ξεχωριστής ποικιλίας οινοποιούνται σχολαστικά, αποστάζονται αριστοτεχνικά και αποδίδουν χιλιάδες σταγόνες. Θησαυρός που φυλακίζεται σε φιάλες για να ζήσει για πάντα. Φέρει αρωματικό πλούτο, καθώς και γεύσεις της ποικιλίας αμπελου που χρησιμοποιήθηκε.
Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν προϊόντα που θα στηρίξουν καλύτερα τον γαστρονομικό παράδεισο και τις σχέσεις των ανθρώπων.
Στοιχεία Επικοινωνίας:
ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ Α.Ε.
Γραφεία :
Αρκαδιουπόλεως 17, Θεσσαλονίκη, 546 32
Τηλ: 2310 519705
Εργοστάσιο:
Νέα Αγχίαλος Θεσσαλονίκης
Τηλ: 2310 722309
Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Χρήστος Μπαμπατζιμόπουλος, Βαβάτσης Δημήτρης
e-mail: info@babatzim.gr
website: www.babatzim.gr