Toggle navigation
  • GR
  • EN
  • DE
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
  • ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ
  • key
logo
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Ποιοι είμαστε
    Προτεραιότητες
    Υπηρεσίες
    Αντιπροσωπευτικότητα ΣΕΑΟΠ
    Καταστατικό
    Οργανωτική Δομή
    Διοικητικό Συμβούλιο
    Επιτροπές
    Γενική Συνέλευση
    Μέλη
    Τακτικά
    Επίτιμα
    Έκτακτα
    Χάρτης Μελών
  • ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ & ΠΟΤΑ
    Ούζο
    Γεωγραφική ένδειξη Ούζο
    Ενδείξεις αναγνωρισμένες σε εθνικό επίπεδο
    Τσίπουρο- τσικουδιά
    Γεωγραφικές ενδείξεις
    Ενδείξεις αναγνωρισμένες σε εθνικό επίπεδο
    Λικέρ
    Μαστίχα Χίου
    Τεντούρα
    Κίτρο Νάξου
    Κουμ Κουάτ
    Μεταξά
    Άλλα Αλκοολούχα Ποτά και Αποστάγματα
    Brandy
    Απόσταγμα Σταφυλής και Αλλων Φρούτων
    Ρακόμελο
    Αρχείο Ελληνικών Αλκοολούχων Ποτών
    Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
    Στηρίζω HORECA
    Συνεργασίες με άλλους φορείς
    Προγράμματα προβολής
    Άλλα
    Taste the Greek Spirit
  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
    Απολαύστε Υπεύθυνα
    Δήλωση αυτοδέσμευσης Μελών
    Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Δελτία Τύπου
    Νέα Μελών
    Photo Gallery
    Video Gallery
    Infographics
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΛΩΝ
    Προϋποθέσεις εγγραφής μέλους στον ΣΕΑΟΠ
    Αίτημα Πρόσβασης σε προστατευμένες περιοχές
    Είσοδος
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
      • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
      • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
      • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΑΟΠ
      • ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
    • ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ
      • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
      • ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
      • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
    • ΜΕΛΗ
      • ΤΑΚΤΙΚΑ
      • ΕΠΙΤΙΜΑ
      • ΕΚΤΑΚΤΑ
      • ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΛΩΝ
  • ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ & ΠΟΤΑ
    • ΟΥΖΟ
      • ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΥΖΟ
      • ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
    • ΤΣΙΠΟΥΡΟ- ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ
      • ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
      • ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
    • ΛΙΚΕΡ
      • ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
      • ΤΕΝΤΟΥΡΑ
      • ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ
      • ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ
    • ΜΕΤΑΞΑ
    • ΑΛΛΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
      • BRANDY
      • ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΣΤΑΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
      • ΡΑΚΟΜΕΛΟ
    • ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ
    • ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
    • ΣΤΗΡΙΖΩ HORECA
    • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
    • ΑΛΛΑ
    • TASTE THE GREEK SPIRIT
  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
    • ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
      • ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ
    • ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΝΕΑ ΜΕΛΩΝ
    • PHOTO GALLERY
    • VIDEO GALLERY
    • INFOGRAPHICS
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΛΩΝ
    • ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΕΑΟΠ
    • ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
    • ΕΙΣΟΔΟΣ
  • ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ
    • ΕΞΑΓΩΓΕΣ
      • ΒΗΜΑ 1
      • ΒΗΜΑ 2
      • ΒΗΜΑ 3
      • ΒΗΜΑ 4
      • ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
    • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΦΕΤ « ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
      • ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
      • ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
    • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
      • ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑ ΧΩΡΑ
        • ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ
        • ΑΙΓΥΠΤΟΣ
        • ΑΛΒΑΝΙΑ
        • ΑΡΜΕΝΙΑ
        • ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
        • ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
        • ΑΥΣΤΡΙΑ
        • ΒΕΛΓΙΟ
        • ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
        • ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
        • ΒΡΑΖΙΛΙΑ
        • ΓΑΛΛΙΑ
        • ΓΕΡΜΑΝΙΑ
        • ΓΕΩΡΓΙΑ
        • ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
        • ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
        • ΗΠΑ
        • ΙΑΠΩΝΙΑ
        • ΙΝΔΙΑ
        • ΙΡΑΚ
        • ΙΡΑΝ
        • ΙΡΛΑΝΔΙΑ
        • ΙΤΑΛΙΑ
        • ΙΣΛΑΝΔΙΑ
        • ΙΣΠΑΝΙΑ
        • ΙΣΡΑΗΛ
        • ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
        • ΚΑΝΑΔΑΣ
        • ΚΙΝΑ
        • ΚΟΡΕΑ
        • ΚΡΟΑΤΙΑ
        • ΚΥΠΡΟΣ
        • ΛΙΒΑΝΟΣ
        • ΜΕΞΙΚΟ
        • ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
        • ΟΛΛΑΝΔΙΑ
        • ΟΥΓΓΑΡΙΑ
        • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
        • ΠΟΛΩΝΙΑ
        • ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
        • ΠΓΔΜ
        • ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
        • ΡΩΣΙΑ
        • ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
        • ΣΕΡΒΙΑ
        • ΣΟΥΗΔΙΑ
        • ΣΥΡΙΑ
        • ΤΟΥΡΚΙΑ
      • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ E.E. , ΕΣΥΕ
      • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΧΚ
      • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΑΟΠ
      • ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ
    • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
    • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ
      • ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕΑΟΠ
      • ΘΕΣΕΙΣ ΣΕΑΟΠ
      • ΑΡΘΡΑ ΣΕΑΟΠ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΛΑΔΟΥ
      • SPIRITS NEWS
    • ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
  • ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΑΓΩ
  • Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • Δελτία Τύπου
  • Νέα Μελών
  • Photo Gallery
  • Video Gallery
  • Infographics
Κεντρική Σελίδα /Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου
11.01.2018

IWSR : Νέες κατευθύνσεις για την κατανάλωση και την παραγωγή αλκοολούχων ποτών

Πηγή : δείτε εδώ

Για το νέο έτος, το International Wine and Spirit Research ανακοίνωσε τις έξι προβλέψεις του, οι οποίες αποτελούν τις νέες κατευθύνσεις για την κατανάλωση και την παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

 

Κατανάλωση με μέτρο στα υψηλόβαθμα ποτά

Καθώς η αναλογία των νέων που αποφεύγουν το αλκοόλ συνεχίζει να αυξάνεται, η επίδραση της γενιάς των μετριοπαθών καταναλωτών γίνεται αισθητή. Τα κοκτέιλ χαμηλής περιεκτικότητας οινοπνεύματος (ή shim) αντικαθιστούν το τζιν και τη βότκα με εναλλακτικά ποτά χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ. Τα tonics με sherry και porto κερδίζουν δημοτικότητα, καθώς και τα βερμούτ ανακαλύπτονται από μια νεότερη γενιά. Με τους καταναλωτές όλο και πιο απρόθυμους να καταναλώνουν θερμίδες ή αλκοόλ για προϊόντα που θεωρούν ότι «δεν αξίζει», βλέπουμε μια αυξανόμενη ανάγκη για πιο premium προϊόντα σε αυτό το διάστημα.

Οι φυσαλίδες προστίθενται στα ήσυχα ποτά

Οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο ενημερωμένοι και περίεργοι ως προς το τι υπάρχει στα ποτά που καταναλώνουν. Υπάρχουν ενδείξεις ότι πολλοί αρχίζουν να τα προσεγγίζουν με τον ίδιο τρόπο που κάνουν στα τρόφιμα, αναζητώντας τις θερμίδες, συστατικά και πληροφορίες παραγωγής. Σε μία αγορά που αναζητά ποτά με απλά υλικά , με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, μια από τις περιοχές που οι παρασκευαστές ποτών μπορούν να διερευνήσουν, χωρίς συμβιβασμούς σε καμία από αυτές τις ανησυχίες, είναι η υφή.

Η αφρώδης υφή επομένως βρίσκεται σε ένα ώριμο στάδιο για να γίνει μια μεγαλύτερη περιοχή εξερεύνησης. Ήδη χρησιμοποιείται η προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα για τη δημιουργία κοκτέιλ σε παραδοσιακά ποτά.

Οι μάρκες που επιθυμούν να εισέλθουν σ 'αυτό το χώρο θα χρειαστεί να κάνουν προσεκτικά την μετάβαση ,  καθώς η τάση κινδυνεύει να εμφανιστεί ως καινοτομία και όχι ως δείκτης προϊόντος υψηλής ποιότητας όπως επιτάσει η εποχή.

Οι νόμοι της έλξης από το χρώμα

Το 2017 κυριαρχούσε το χρώμα των τροφίμων και των ποτών που καταναλώνουμε, μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι είναι μόνιμα εξοπλισμένοι με μια κάμερα και ένα λογαριασμό Instagram, πιθανότατα δεν έχουν ζήσει ποτέ σε μια πιο οπτική κουλτούρα. Το 2017 απέδειξε μια διάσταση της δύναμης του χρώματος. Μπορεί να είναι μια επιπόλαιη λεπτομέρεια ή ένα σημαντικό σημείο, το χρώμα όμως θα κυριαρχήσει και το έτος 2018. Η ακριβής απόχρωση δεν είναι σημαντική. Αυτό που μετράει για ένα εμπορικό σήμα είναι να καταλάβουμε ότι το χρώμα μπορεί να είναι μια συντόμευση για την πρόσβαση στους καταναλωτές, αλλά θα είναι ακόμα πιο κρίσιμο για να επιτύχει μια επιχείρηση σε παγκόσμιο επίπεδο

Επίλυση της μείωσης των αποβλήτων

Θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η διαχείριση αποβλήτων κυριαρχεί στη συζήτηση στον κλάδο των οινοπνευματωδών ποτών. Αλλά αυτή η ερώτηση προκαλεί ολοένα και περισσότερο συνομιλίες. Υπάρχουν προσπάθειες στους κλάδους ώστε να είναι περιβαλλοντικά πιο ευαίσθητοι, η πίεση για τη μείωση των αποβλήτων αυξάνεται από τους καταναλωτές. Παραμένει στους παραγωγούς ποτών να βρουν νέες καινοτόμες λύσεις.

Η μόδα του αφιλτράριστου

Ενώ η διαύγεια θεωρήθηκε κάποτε ως βασικό σημάδι ποιότητας, οι ζυθοποιοί αναδεικνύουν ολοένα και περισσότερο τις αφιλτράριστες μπίρες. Επικοινωνούν με προϊόντα που είναι πιο ανεπεξέργαστα, πρωτόγονα και αυθεντικά. Καθώς η μόδα αυτή καθοδηγείται από τους καταναλωτές, αναμένεται ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ποτών που περιέχουν αλκοόλ καταλαμβάνει τον "μη φιλτραρισμένο" χώρο. Ειδικά για τα οινοπνευματώδη ποτά,η τάση αυτή θα ενδυναμωθεί.

Οινοποίηση με κάνναβη

Ενώ η νομοθεσία για τη μαριχουάνα απέχει ανάμεσα στις διάφορες χώρες παγκόσμια αλλά και στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήδη διαμορφώνει τον κόσμο των ποτών. Τα αλκοολούχα που έχουν αρωματιστεί με κάνναβη δεν είναι νέα τάση, η πρόσφατη εξαγορά της καναδικής εταιρείας Canopy Growth από τον όμιλο Constellation είναι ένα σημάδι, ότι η τάση αυτή θα γίνει mainstream (επί του παρόντος οι πολιτείες του Κολοράντο, της Καλιφόρνια και της Νεβάδα έχουν νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα).

επιστροφή
right-banner
right-banner
right-banner
right-banner

Ελληνικά Αποστάγματα και Ποτά

banner

Ούζο

banner

Τσίπουρο / Τσικουδιά

banner

Τεντούρα

banner

Μαστίχα Χίου

banner

Κίτρο Νάξου

banner

Κουμ-Κουατ

FOLLOW US
  • Σύνδεσμοι
  • Sitemap
  • Όροι Χρήσης
  • "SEAOP promotes responsible alcohol consumption" www.apolafste.ypefthina.gr
letrina

Ο ΣΕΑΟΠ είναι κάτοχος του
Συστήματος Διαχειριστικής Επάρκειας ISO 9001:2015

spirits

Μέλος της spiritsEUROPE (spiritsEUROPE is the
representative body for the spirits industry at

European level: www.spirits.eu)