17.07.2018
Αφιέρωμα στο ΟΥΖΟ από το κανάλι της Deutsche Welle & την εκπομπή EUROMAXX
Με αφορμή την ετήσια γιορτή του ούζου «OUZO FEST 2018» που διοργανώθηκε στο νησί της Λέσβου το τετραήμερο 6 – 9 Ιουλίου, το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι της Deutsche Welle πραγματοποίησε εκτεταμένο ρεπορτάζ για το ούζο.
Τα γυρίσματα της εκπομπής EUROMAXX - η οποία προβάλλεται έξι ημέρες της εβδομάδας σε τέσσερεις γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και αραβικά) - ξεκίνησαν από τα δύο αξιόλογα μουσεία ούζου που βρίσκονται στο Πλωμάρι και συνεχίστηκαν σε ποτοποιίες του νησιού, όπου παρουσιάστηκαν τα συστατικά και ο τρόπος παραγωγής του ούζου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους μεζέδες του ούζου, στις ομορφιές του νησιού και στη φιλοξενία των κατοίκων του.
Το αφιέρωμα του DW αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην προώθηση του εθνικού μας ποτού στο εξωτερικό, προβάλλοντας συγχρόνως τις ομορφιές του νησιού της Λέσβου. Η πρώτη προβολή της συγκεκριμένης τηλεοπτικής εκπομπής σε ολόκληρο τον πλανήτη πραγματοποιήθηκε από την Deutsche Welle το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουλίου και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του καναλιού, και ισπανικά

στα αγγλικά Ouzo: Greece's national drink
στα γερμανικά Ouzo: Das griechische Nationalgetränk και
στα ισπανικά Ouzo, la bebida griega por excelencia
Δείτε το Video στο youtube
Το ρεπορτάζ της Deutsche Welle - Euromaxx για το ούζο έφτασε μέχρι το Περού!

Ouzo, la bebida griega por excelencia
El ouzo es para Grecia como la cerveza para Alemania. En Plomari, en la isla de Lesbos, se celebra todos los años un festival dedicado a este delicioso licor anisado. Aquí nació la tradición de la popular bebida. (Video 15/7/2018)