Σας υπενθυμίζουμε ότι και φέτος, θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως 21 Φεβρουαρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, ο 5ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται, με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των Ελληνικών οινικών φορέων και την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Γενικού Χημείου του Κράτους. Στην Οργανωτική Επιτροπή και του φετινού διαγωνισμού συμμετέχει ενεργά και φέτος ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π).
Ο αρχικός στόχος του διαγωνισμού ήδη από την πρώτη διοργάνωση ήταν να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό απόσταγμα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Το νέο στο σύστημα αξιολόγησης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό του 2018, έλαβε πολύ θετικές κριτικές από όλους τους εμπλεκόμενους, κριτές και παραγωγούς, καθιστώντας τον διεθνή διαγωνισμό Θεσσαλονίκης έναν από τους πιο σύγχρονους και αξιόπιστους διαγωνισμούς διεθνώς.
Και αυτή τη χρονιά 25 καταξιωμένοι
γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δοκιμάζουν, αξιολογούν και βραβεύουν τα κρασιά και τα αποστάγματα!
Σε λίγες ημέρες εκπνέει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής
στο Διαγωνισμό, με καταληκτική ημερομηνία την
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019
Με την πεποίθηση ότι η ανάδειξη και προβολή των ποιοτικών επώνυμων εμφιαλωμένων αποσταγμάτων αποτελεί κοινό μας στόχο, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο φετινό διαγωνισμό.
Για να λάβετε μέρος στο Διαγωνισμό:
Α) με ηλεκτρονικό τρόπο: Συμπληρώστε το αντίστοιχο
Δελτίο Συμμετοχής ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα
www.tiwc.gr για κάθε απόσταγμα που θα διαγωνιστεί
Αν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει το σύστημα σε προηγούμενους διαγωνισμούς, εισάγετε τo email σας και τον κωδικό πρόσβασης για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.
Στην περίπτωση που δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας δοθεί κωδικός πρόσβασης και οδηγίες
ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε. Α.Ε. , Γιαννιτσών 90, 546 27 Θεσσαλονίκη )
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού (www.tiwc.gr ), στα τηλέφωνα της ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε. (2310281617 & 2310281632, κος Σεραφείμ Θεοχάρης) και στο έντυπο «
Συμμετοχή στο διαγωνισμό».
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Αποστάγματα Αμπελοοινικής Προελεύσεως:
1. Αποστάγματα στεμφύλων σταφυλής (τσίπουρο ή τσικουδιά)
2. Αποστάγματα οίνου
3. Brandy
4. Αποστάγματα σταφυλής
5. Αποστάγματα σταφίδας
6. Αποστάγματα οινολασπών
Δικαίωμα συμμετοχής και αξιολόγησης, αλλά όχι βράβευσης έχουν και πειραματικά αποστάγματα. Η αξιολόγηση θα γνωστοποιείται μόνο στον παραγωγό του αποστάγματος.
Οι ημερομηνίες που αφορούν το διαγωνισμό έχουν ως εξής:
• Υποβολή δηλώσεων συμμετοχής: 08|01 - 08|02
• Παραλαβές δειγμάτων: 04|02 – 08|02
• Ημέρες διεξαγωγής διαγωνισμού: 19|02 – 21|02
• Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: Παρασκευή, 22|02
• Απονομή των βραβείων: Σάββατο, 02|03 (ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens)