Toggle navigation
  • GR
  • EN
  • DE
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
  • ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ
  • key
logo
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Ποιοι είμαστε
    Προτεραιότητες
    Υπηρεσίες
    Αντιπροσωπευτικότητα ΣΕΑΟΠ
    Καταστατικό
    Οργανωτική Δομή
    Διοικητικό Συμβούλιο
    Επιτροπές
    Γενική Συνέλευση
    Μέλη
    Τακτικά
    Επίτιμα
    Έκτακτα
    Χάρτης Μελών
  • ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ & ΠΟΤΑ
    Ούζο
    Γεωγραφική ένδειξη Ούζο
    Ενδείξεις αναγνωρισμένες σε εθνικό επίπεδο
    Τσίπουρο- τσικουδιά
    Γεωγραφικές ενδείξεις
    Ενδείξεις αναγνωρισμένες σε εθνικό επίπεδο
    Λικέρ
    Μαστίχα Χίου
    Τεντούρα
    Κίτρο Νάξου
    Κουμ Κουάτ
    Μεταξά
    Άλλα Αλκοολούχα Ποτά και Αποστάγματα
    Brandy
    Απόσταγμα Σταφυλής και Αλλων Φρούτων
    Ρακόμελο
    Αρχείο Ελληνικών Αλκοολούχων Ποτών
    Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
    Στηρίζω HORECA
    Συνεργασίες με άλλους φορείς
    Προγράμματα προβολής
    Άλλα
    Taste the Greek Spirit
  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
    Απολαύστε Υπεύθυνα
    Δήλωση αυτοδέσμευσης Μελών
    Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Δελτία Τύπου
    Νέα Μελών
    Photo Gallery
    Video Gallery
    Infographics
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΛΩΝ
    Προϋποθέσεις εγγραφής μέλους στον ΣΕΑΟΠ
    Αίτημα Πρόσβασης σε προστατευμένες περιοχές
    Είσοδος
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
      • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
      • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
      • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΑΟΠ
      • ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
    • ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ
      • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
      • ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
      • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
    • ΜΕΛΗ
      • ΤΑΚΤΙΚΑ
      • ΕΠΙΤΙΜΑ
      • ΕΚΤΑΚΤΑ
      • ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΛΩΝ
  • ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ & ΠΟΤΑ
    • ΟΥΖΟ
      • ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΥΖΟ
      • ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
    • ΤΣΙΠΟΥΡΟ- ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ
      • ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
      • ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
    • ΛΙΚΕΡ
      • ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
      • ΤΕΝΤΟΥΡΑ
      • ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ
      • ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ
    • ΜΕΤΑΞΑ
    • ΑΛΛΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
      • BRANDY
      • ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΣΤΑΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
      • ΡΑΚΟΜΕΛΟ
    • ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ
    • ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
    • ΣΤΗΡΙΖΩ HORECA
    • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
    • ΑΛΛΑ
    • TASTE THE GREEK SPIRIT
  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
    • ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
      • ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ
    • ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΝΕΑ ΜΕΛΩΝ
    • PHOTO GALLERY
    • VIDEO GALLERY
    • INFOGRAPHICS
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΛΩΝ
    • ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΕΑΟΠ
    • ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
    • ΕΙΣΟΔΟΣ
  • ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ
    • ΕΞΑΓΩΓΕΣ
      • ΒΗΜΑ 1
      • ΒΗΜΑ 2
      • ΒΗΜΑ 3
      • ΒΗΜΑ 4
      • ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
    • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΦΕΤ « ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
      • ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
      • ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
    • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
      • ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑ ΧΩΡΑ
        • ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ
        • ΑΙΓΥΠΤΟΣ
        • ΑΛΒΑΝΙΑ
        • ΑΡΜΕΝΙΑ
        • ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
        • ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
        • ΑΥΣΤΡΙΑ
        • ΒΕΛΓΙΟ
        • ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
        • ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
        • ΒΡΑΖΙΛΙΑ
        • ΓΑΛΛΙΑ
        • ΓΕΡΜΑΝΙΑ
        • ΓΕΩΡΓΙΑ
        • ΕΛΒΕΤΙΑ
        • ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
        • ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
        • ΗΠΑ
        • ΙΑΠΩΝΙΑ
        • ΙΝΔΙΑ
        • ΙΡΑΚ
        • ΙΡΑΝ
        • ΙΡΛΑΝΔΙΑ
        • ΙΤΑΛΙΑ
        • ΙΣΛΑΝΔΙΑ
        • ΙΣΠΑΝΙΑ
        • ΙΣΡΑΗΛ
        • ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
        • ΚΑΝΑΔΑΣ
        • ΚΙΝΑ
        • ΚΟΡΕΑ
        • ΚΡΟΑΤΙΑ
        • ΚΥΠΡΟΣ
        • ΛΙΒΑΝΟΣ
        • ΜΕΞΙΚΟ
        • ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
        • ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
        • ΟΛΛΑΝΔΙΑ
        • ΟΥΓΓΑΡΙΑ
        • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
        • ΠΟΛΩΝΙΑ
        • ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
        • ΠΓΔΜ
        • ΡΟΥΜΑΝΙΑ
        • ΡΩΣΙΑ
        • ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
        • ΣΕΡΒΙΑ
        • ΣΟΥΗΔΙΑ
        • ΣΥΡΙΑ
        • ΤΑΥΛΑΝΔΗ
        • ΤΟΥΡΚΙΑ
      • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ E.E. , ΕΣΥΕ
      • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΧΚ
      • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΑΟΠ
      • ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ
    • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
    • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ
      • ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕΑΟΠ
      • ΘΕΣΕΙΣ ΣΕΑΟΠ
      • ΑΡΘΡΑ ΣΕΑΟΠ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΛΑΔΟΥ
      • SPIRITS NEWS
    • ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
  • ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΑΓΩ
  • Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • Δελτία Τύπου
  • Νέα Μελών
  • Photo Gallery
  • Video Gallery
  • Infographics
Κεντρική Σελίδα /Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου
05.06.2025

Νέος κύκλος συνεργασίας ΣΕΑΟΠ με τη Σχολή Wine & Spirits Business της Βουργουνδίας για την ανάδειξη του Ούζου της Λέσβου

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025 ο δεύτερος κύκλος συνεργασίας του Σ.Ε.Α.Ο.Π. με την «Burgundy School of Wine & Spirits Business» που εδρεύει στη Dijon της Γαλλίας. Η συνεργασία αυτή είχε στόχο τόσο την ανάδειξη της παρουσίας του ούζου της Λέσβου στο παγκόσμιο προσκήνιο όσο και την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας του παραδοσιακού αποστάγματος. 

Ο νέος κύκλος συνεργασίας αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας του Συνδέσμου με το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα ,το 2023, για την ανάδειξη του τσίπουρου.

Τρεις  ιστορικές ποτοποιίες της Λέσβου: Η Ποτοποιία Πλωμαρίου «Ισίδωρος Αρβανίτης» η Ποτοποιία «Ι. Βαρβαγιάννης» και η Ποτοποιία «Σπέντζα», μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Παράγωγων Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.), βρέθηκαν στο επίκεντρο των ειδικών του διεθνούς μάρκετινγκ αποσταγμάτων. 

Υπό την καθοδήγηση του κ. Chris McIndoe, συμβούλου με διεθνή εμπειρία και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής, 6 έμπειροι σπουδαστές του μεταπτυχιακού προγράμματος ΜΒΑ, προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες, από το 2ο εξάμηνο του 2024, ανέλαβαν την μελέτη, κάθε εταιρείας. Ανέλυσαν την ταυτότητα και τις ιδιαιτερότητες του ούζου καθώς και νέες προοπτικές εξαγωγής.

Η επίσκεψη στα αποσταγματοποιεία της Λέσβου.

Οι σπουδαστές παρουσίασαν και παρέδωσαν την εμπιστευτική μελέτη στις συμμετέχουσες εταιρείες, με ανάλυση των στοιχείων κάθε  επιχείρησης, δεδομένα από τις διεθνείς αγορές και συγκεκριμένες στρατηγικές προτάσεις. 

Κατά την παραμονή τους στην Λέσβο οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα αποσταγματοποιεία των 3 εταιρειών, να γνωρίσουν από κοντά την διαδικασία παραγωγής του ούζο και να το γευτούν συνοδεία ελληνικών παραδοσιακών πιάτων.

Η εκδήλωση ΣΕΑΟΠ, για το ούζο της Λέσβου

Στο πλαίσιο του προγράμματος ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.), σε συνεργασία με το BSB- Burgundy School of Business και με την υποστήριξη Ποτοποιίας Πλωμαρίου «Ισίδωρος Αρβανίτης», της Ποτοποιίας «Ι. Βαρβαγιάννης» και της  Ποτοποιίας «Σπέντζα» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Μαΐου 2025 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Επιμελητήριου Λέσβου, στη Μυτιλήνη εκδήλωση με τίτλο: «Μελετώντας το Ούζο Λέσβου: Από την τοπική παράδοση στην διεθνή αγορά»

Χαιρετισμό στην εκδήλωση , απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Β. Αγαίου κ. Μουτζούρης Κώστας, ο Δήμαρχος κ. Χριστοφάς Παναγιώτης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας κ. Γιαννάκας Νίκος.

Στην εκδήλωση, εκ μέρους του Συνδέσμου, μίλησε ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ο.Π, κ. Χάρης Μαυράκης, για το ούζο που είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών . Ανέλυσε την πολυετή προσπάθεια του Συνδέσμου να συνδέσει την ελληνική ποτοποιία με την παγκόσμια επιχειρηματική γνώση. Τόνισε πως «H συνεργασία του Συνδέσμου με το Burgundy School εδώ και 5 χρόνια φέρνει καρπούς. Μέσα από μια "σχολή-πρότυπο", με φοιτητές που διαθέτουν ήδη εμπειρία στον κλάδο του κρασιού και των αλκοολούχων, καταφέρνουμε να προσεγγίσουμε το ούζο της Λέσβου όχι μόνο ως πολιτιστικό αγαθό, αλλά και ως εξαγώγιμο brand με τεράστιες δυνατότητες»

Ειδικότερα για το ούζο της Λέσβου, την ελεγχόμενη ποιότητά του  και τα αποσταγματοποιεία του νησιού  μίλησε  ο Προϊστάμενος της Χημικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, κ. Απόστολος Γαβριήλ.

Ο  Διευθυντής της σχολής κ. Edouard Mognetti και ο  κ. Chris McIndoe, μέλος του διδακτικού προσωπικού της Σχολής της Βουργουνδίας και υπεύθυνος του προγράμματος, παρουσίασε τα αποτελέσματα της ενδελεχούς μελέτης των μεταπτυχιακών φοιτητών: ανάλυση ανταγωνισμού, καταναλωτικών τάσεων και καινοτόμες ιδέες για positioning του προϊόντος σε ώριμες και αναδυόμενες αγορές. Τόνισε μάλιστα ότι η εμπειρία των φοιτητών στη Λέσβο –με επισκέψεις σε αποστακτήρια, δοκιμές και επαφή με την τοπική κουλτούρα– τους άνοιξε νέους ορίζοντες για την κατανόηση ενός αυθεντικού, αυστηρά τοπικού αλλά παγκόσμια ελκυστικού προϊόντος.

Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι των εταιρειών παραγωγής αλκοολούχων ποτών της Μυτιλήνης, Μέλη του Σ.Ε.Α.Ο.Π, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων και δημοσιογράφοι. Μελέτη, γευσιγνωσία και επιχειρηματικότητα ενώθηκαν στη Μυτιλήνη για να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τόσο την παράδοση του τόπου όσο και την παρουσίαση του ούζου της Λέσβου στο παγκόσμιο προσκήνιο. 

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε και από παρουσίαση μοντέρνων σερβιρισμάτων και cocktails με βάση το ούζο, δείχνοντας πώς μπορεί να ενσωματωθεί δημιουργικά στη σύγχρονη μπαρ κουλτούρα. Από το “Ούζο Negroni” έως το “Aegean Dry” με τόνο, ελιά και αιθέρια έλαια λεμονιού, η παραδοσιακή απόσταξη συνάντησε το σύγχρονο urban lifestyle.

Ακολουθήστε τον ΣΕΑΟΠ στα κοινωνικά δίκτυα: 

 

επιστροφή
right-banner
right-banner
right-banner
right-banner
right-banner

Ελληνικά Αποστάγματα και Ποτά

banner

Ούζο

banner

Τσίπουρο / Τσικουδιά

banner

Τεντούρα

banner

Μαστίχα Χίου

banner

Κίτρο Νάξου

banner

Κουμ-Κουατ

FOLLOW US
  • Σύνδεσμοι
  • Sitemap
  • Όροι Χρήσης
  • "SEAOP promotes responsible alcohol consumption" www.apolafste.ypefthina.gr
letrina

Ο ΣΕΑΟΠ είναι κάτοχος του
Συστήματος Διαχειριστικής Επάρκειας ISO 9001:2015

spirits

Μέλος της spiritsEUROPE (spiritsEUROPE is the
representative body for the spirits industry at

European level: www.spirits.eu)