Toggle navigation
  • GR
  • EN
  • DE
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
  • ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ
  • key
logo
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Ποιοι είμαστε
    Προτεραιότητες
    Υπηρεσίες
    Αντιπροσωπευτικότητα ΣΕΑΟΠ
    Καταστατικό
    Οργανωτική Δομή
    Διοικητικό Συμβούλιο
    Επιτροπές
    Γενική Συνέλευση
    Μέλη
    Τακτικά
    Επίτιμα
    Έκτακτα
    Χάρτης Μελών
  • ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ & ΠΟΤΑ
    Ούζο
    Γεωγραφική ένδειξη Ούζο
    Ενδείξεις αναγνωρισμένες σε εθνικό επίπεδο
    Τσίπουρο- τσικουδιά
    Γεωγραφικές ενδείξεις
    Ενδείξεις αναγνωρισμένες σε εθνικό επίπεδο
    Λικέρ
    Μαστίχα Χίου
    Τεντούρα
    Κίτρο Νάξου
    Κουμ Κουάτ
    Μεταξά
    Άλλα Αλκοολούχα Ποτά και Αποστάγματα
    Brandy
    Απόσταγμα Σταφυλής και Αλλων Φρούτων
    Ρακόμελο
    Αρχείο Ελληνικών Αλκοολούχων Ποτών
    Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
    Στηρίζω HORECA
    Συνεργασίες με άλλους φορείς
    Προγράμματα προβολής
    Άλλα
    Taste the Greek Spirit
  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
    Απολαύστε Υπεύθυνα
    Δήλωση αυτοδέσμευσης Μελών
    Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Δελτία Τύπου
    Νέα Μελών
    Photo Gallery
    Video Gallery
    Infographics
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΛΩΝ
    Προϋποθέσεις εγγραφής μέλους στον ΣΕΑΟΠ
    Αίτημα Πρόσβασης σε προστατευμένες περιοχές
    Είσοδος
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
      • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
      • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
      • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΑΟΠ
      • ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
    • ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ
      • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
      • ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
      • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
    • ΜΕΛΗ
      • ΤΑΚΤΙΚΑ
      • ΕΠΙΤΙΜΑ
      • ΕΚΤΑΚΤΑ
      • ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΛΩΝ
  • ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ & ΠΟΤΑ
    • ΟΥΖΟ
      • ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΥΖΟ
      • ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
    • ΤΣΙΠΟΥΡΟ- ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ
      • ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
      • ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
    • ΛΙΚΕΡ
      • ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
      • ΤΕΝΤΟΥΡΑ
      • ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ
      • ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ
    • ΜΕΤΑΞΑ
    • ΑΛΛΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
      • BRANDY
      • ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΣΤΑΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
      • ΡΑΚΟΜΕΛΟ
    • ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ
    • ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
    • ΣΤΗΡΙΖΩ HORECA
    • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
    • ΑΛΛΑ
    • TASTE THE GREEK SPIRIT
  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
    • ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
      • ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ
    • ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΝΕΑ ΜΕΛΩΝ
    • PHOTO GALLERY
    • VIDEO GALLERY
    • INFOGRAPHICS
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΛΩΝ
    • ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΕΑΟΠ
    • ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
    • ΕΙΣΟΔΟΣ
  • ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ
    • ΕΞΑΓΩΓΕΣ
      • ΒΗΜΑ 1
      • ΒΗΜΑ 2
      • ΒΗΜΑ 3
      • ΒΗΜΑ 4
      • ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
    • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΦΕΤ « ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
      • ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
      • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
      • ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
    • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
      • ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑ ΧΩΡΑ
        • ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ
        • ΑΙΓΥΠΤΟΣ
        • ΑΛΒΑΝΙΑ
        • ΑΡΜΕΝΙΑ
        • ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
        • ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
        • ΑΥΣΤΡΙΑ
        • ΒΕΛΓΙΟ
        • ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
        • ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
        • ΒΡΑΖΙΛΙΑ
        • ΓΑΛΛΙΑ
        • ΓΕΡΜΑΝΙΑ
        • ΓΕΩΡΓΙΑ
        • ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
        • ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
        • ΗΠΑ
        • ΙΑΠΩΝΙΑ
        • ΙΝΔΙΑ
        • ΙΡΑΚ
        • ΙΡΑΝ
        • ΙΡΛΑΝΔΙΑ
        • ΙΤΑΛΙΑ
        • ΙΣΛΑΝΔΙΑ
        • ΙΣΠΑΝΙΑ
        • ΙΣΡΑΗΛ
        • ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
        • ΚΑΝΑΔΑΣ
        • ΚΙΝΑ
        • ΚΟΡΕΑ
        • ΚΡΟΑΤΙΑ
        • ΚΥΠΡΟΣ
        • ΛΙΒΑΝΟΣ
        • ΜΕΞΙΚΟ
        • ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
        • ΟΛΛΑΝΔΙΑ
        • ΟΥΓΓΑΡΙΑ
        • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
        • ΠΟΛΩΝΙΑ
        • ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
        • ΠΓΔΜ
        • ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
        • ΡΩΣΙΑ
        • ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
        • ΣΕΡΒΙΑ
        • ΣΟΥΗΔΙΑ
        • ΣΥΡΙΑ
        • ΤΑΙΛΑΝΔΗ
        • ΤΟΥΡΚΙΑ
      • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ E.E. , ΕΣΥΕ
      • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΧΚ
      • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΑΟΠ
      • ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ
    • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
    • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ
      • ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕΑΟΠ
      • ΘΕΣΕΙΣ ΣΕΑΟΠ
      • ΑΡΘΡΑ ΣΕΑΟΠ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΛΑΔΟΥ
      • SPIRITS NEWS
    • ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
  • ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΑΓΩ
  • Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • Δελτία Τύπου
  • Νέα Μελών
  • Photo Gallery
  • Video Gallery
  • Infographics
Κεντρική Σελίδα /Γραφείο Τύπου / Δελτία Τύπου
04.11.2019

Τα ελληνικά αποστάγματα, στο BCB τo μεγαλύτερο bar show στον Κόσμο-Taste the Greek Spirit

Με μεγάλη επιτυχία, υψηλή επισκεψιμότητα και τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία του  Σ.Ε.Α.Ο.Π. μία σημαντική ενέργεια διεθνούς προβολής των Ελληνικών Αποσταγμάτων, μέσω της διοργάνωσης εθνικής συμμετοχής με περίπτερο στην επαγγελματική Έκθεση “Bar Convent Berlin 2019”.

Το Bar Convent Berlin ήταν μία συνειδητή επιλογή καθώς αποτελεί εδώ και δώδεκα χρόνια το σημαντικότερο διεθνές γεγονός για τη βιομηχανία των μπαρ και των οινοπνευματωδών, προσελκύει κυρίως το προσωπικό των μπαρ, το οποίο έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να εξοικειωθεί γενικότερα με τις νεότερες τάσεις στον κλάδο. Ενδεικτική του μεγέθους της Έκθεσης είναι και η υψηλή συμμετοχή, 46 εκθέτες από 48 χώρες και 15.000 επισκέπτες με άνω του 50% να προέρχεται όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και την Ασία, συμπεριλαμβανομένης Κίνας και Ινδίας ενώ συνολικά προβλήθηκαν 1.200 brands.

Όπως δήλωσε με αφορμή το γεγονός της συμμετοχής ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ο.Π,  κ. Νίκος Καλογιάννης: “ Στόχος της παρουσίας μας στο BCB ήταν να δημιουργηθούν οι προσλαμβάνουσες που θα συνδέσουν τα Ελληνικά Αποστάγματα με τον χώρο του μπαρ, εκσυγχρονίζοντας, εξελίσσοντας και επανατοποθετώντας τα διεθνώς με τρόπο δημιουργικό. Το εγχείρημα της συμμετοχής με το Taste the Greek Spirit στο μεγαλύτερο Bar Show στον Κόσμο ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Enterprise Greeece και υλοποιήθηκε από το Aegean Coctails & Spiritis.”.

Το Περίπτερο του Σ.Ε.Α.Ο.Π., διαμορφωμένο ως Bar, με την προτροπή “TASTE the GREEK SPIRIT”, κατάφερε να «ιντριγκάρει» και να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον. Οι επισκέπτες του Περιπτέρου οι οποίοι ξεπέρασαν τους 700 είχαν την ευκαιρία πρώτα να ενημερωθούν και στη συνέχεια να γευτούν, δοκιμάζοντας ευρηματικά κοκτέιλς με γνήσιο “άρωμα Ελλάδας”. Από το στοχευμένο κοινό στο οποίο είχε κοινοποιηθεί η παρουσία του “Taste the Greek Spirit” περισσότερα από 300 άτομα έδωσαν το παρόν (κυρίως Bartenders, Managers και Επιχειρηματίες). Τα Ελληνικά Αποστάγματα προσφέρθηκαν σε όλους για γευστική δοκιμή μετά από μία σύντομη επεξήγηση του τρόπου παρασκευής κάθε κατηγορίας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε Αποστάγματος. Παρουσιάσθηκαν κυρίως το  ούζο, το τσίπουρο (απλό & παλαιωμένο) και η μαστίχα αλλά και άλλα προϊόντα της ελληνικής ποτοποιίας/αποσταγματοποιίας (συνολικά 14 Παραγωγοί, μέλη του ΣΕΑΟΠ και 23 brands).

Για μία εκ βαθέων γνωριμία του trade κοινού με τα Ελληνικά Αποστάγματα και τις δυνατότητες χρήσης τους στο Bar, τη δεύτερη ημέρα της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για το trade κοινό με ομιλητές τους Ντένη Καλλιβωκά (Aegean Cocktails & Spirits) και Δημήτρη Κιάκο (ιδιοκτήτη «The Gin Joint», συνιδιοκτήτη «To Λοκάλι», o μοναδικός μη Βρετανός Member του The Gin Guild) οι οποίοι μετέφεραν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη μακρά ιστορία, τον τρόπο παραγωγής και τη μοναδικότητα των Ελληνικών Αποσταγμάτων.

Στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=xLt_McINEJg&t=581s κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει βίντεο από το παραπάνω σεμινάριο, το οποίο αποτελεί τεκμήριο της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για την προώθηση των Ελληνικών Αποσταγμάτων διεθνώς. 

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την συμμετοχή στην έκθεση  ΕΔΩ

 

Στοιχεία αποτελεσματικότητας της ελληνικής συμμετοχής

 

Τα ελληνικά αποστάγματα στο Περίπτερο του ΣΕΑΟΠ


ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ 

Ακολουθούν επιπλέον 4 συνταγές για τη δημιουργία κοκτέιλ με Ελληνικά Αποστάγματα:

Δείτε το έντυπο με τις συνταγές ΕΔΩ

  1. Συνταγή με Ούζο: Παίρνουμε το κλασσικό ελληνικό απεριτίφ Ούζο με Λεμόνι και το μετατρέπουμε σ’ ένα international long drink με βάση το ούζο, λεμονάδα , lime και touch από δενδρολίβανο. 

    BACK TO THE FUTURE 

    ( με ΟΥΖΟ ΜΙΝΙ , ή ΟΥΖΟ 12,  ή ΟΥΖΟ ΑΔΟΛΟ , ή ΟΥΖΟ ΚΕΦΙ) 

  • ούζο 
  • ανθρακούχα λεμονάδα 
  • φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ 
  • bitters  δεντρολίβανο 

Γαρνιτούρα ·  σφήνα λάιμ
 

  1. Συνταγή με Τσίπουρο: Έχοντας στο μυαλό μας το γεγονός ότι το Τσίπουρο μπορεί να λειτουργήσει ωραία σε Martini, δίνουμε μία εκδοχή ενός Dirty Martini που περιέχει άλμη και γαρνίρεται με ελληνικές ελιές Καλαμών.  

O/PURIST MARTINI 

(με τσίπουρο ο/pourist)

  • τσίπουρο 
  • άλμη 

Γαρνιτούρα · ελιά Καλαμών 
 

  1. Συνταγή με Παλαιωμένο Τσίπουρο:  Από το αγαπημένο classic Old Fashioned κάνουμε ένα twist αντικαθιστώντας το Whisky με παλαιωμένο Τσίπουρο. Αλλάζοντας το Παλαιωμένο Τσίπουρο, αλλάζει κι ο χαρακτήρας του cocktail αναδεικνύοντας κάθε φορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Τσίπουρου. 

DARK CAVE OLD FASHIONED /AGIONERI OLD FASHIONED

(Με τσίπουρο παλαιωμένο ΑΓΙΟΝΕΡΙ ή  DARK CAVE)

  • παλαιωμένο τσίπουρο 
  • σιρόπι ζάχαρης 
  • peychaud bitters
  • abbots bitters 

Γαρνιτούρα φλούδα πορτοκάλι

 

4. Συνταγή με Μαστίχα: Μετατρέπουμε τη Μαστίχα σ’ ένα καυτερό Sour (κλασσική συνταγή),  με γαρνιτούρα με Ελληνικότητα.

HOMER’S SOUR

(με Mastiha Spirit  Homeric )

  • μαστίχα
  • φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • σιρόπι ζάχαρης 
  • firewater bitters 
  • peychaud bitters

Γαρνιτούρα · βασιλικός

επιστροφή
right-banner
right-banner
right-banner
right-banner

Ελληνικά Αποστάγματα και Ποτά

banner

Ούζο

banner

Τσίπουρο / Τσικουδιά

banner

Τεντούρα

banner

Μαστίχα Χίου

banner

Κίτρο Νάξου

banner

Κουμ-Κουατ

FOLLOW US
  • Σύνδεσμοι
  • Sitemap
  • Όροι Χρήσης
  • "SEAOP promotes responsible alcohol consumption" www.apolafste.ypefthina.gr
letrina

Ο ΣΕΑΟΠ είναι κάτοχος του
Συστήματος Διαχειριστικής Επάρκειας ISO 9001:2015

spirits

Μέλος της spiritsEUROPE (spiritsEUROPE is the
representative body for the spirits industry at

European level: www.spirits.eu)