Η ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου και η δυναμική παρουσία των ελληνικών αλκοολούχων ποτών εντός και εκτός της χώρας, αποτελεί στόχο μείζονος σημασίας για τον ΣΕΑΟΠ. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού ο Σύνδεσμος έχει προχωρήσει στά κάτωθι:
- Στο πλαίσιο των κοινοτικών κανονισμών υπέβαλε συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα με τίτλο «GREAT SPIRITS», για τα ελληνικά αλκοολούχα ποτά με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη, (ΟΥΖΟ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ, ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ, ΤΕΝΤΟΥΡΑ) . (Απρίλιος 2010) .
Χώρα –Στόχος του προγράμματος είναι οι Η.Π.Α. και περιέχει δράσεις ενημέρωσης (εκπαιδευτικά σεμινάρια – συνέδρια, έντυπο ενημερωτικό υλικό) και προωθητικού χαρακτήρα (συμμετοχή σε εκθεσιακές εκδηλώσεις, επιδείξεις σε σημεία πώλησης, δημόσιες σχέσεις). Η στρατηγική επικεντρώνεται σε ολιγάριθμες μεν πλην όμως σημαντικές πολιτείες- πόλεις (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Καλιφόρνια).
Προϋπολογισμός : 1.500.000 ευρώ (συμμετοχή ΣΕΑΟΠ 30%)
Διάρκεια : 3 χρόνια - Καμπάνια υποστήριξης της κατηγορίας ΟΥΖΟΥ στην ελληνική αγορά.
Σκοπός η ανανέωση της εικόνας του ούζου. Οι δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν περιλαμβάνουν : Έντυπη και ηλεκτρονική επικοινωνία ( τηλεόραση, περιοδικά , ιντερνετ/Social media) και εκδηλώσεις ενημέρωσης κοινής γνώμης.
Διάρκεια : 6-9 μήνες (έναρξη Απρίλιος 2010) - ΚΕΡΑΣΜΑ
Ο ΣΕΑΟΠ σε συνεργασία με τον ΟΠΕ και άλλους κλάδους των Τροφίμων και Ποτών, συμμετείχε στη δημιουργία της πρωτοβουλίας «ΚΕΡΑΣΜΑ» . Πρωτοβουλίας που εκφράζει το όραμα να γνωρίσει όλος ο κόσμος τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας και διατροφής και αναδεικνύει τους κανόνες της ελληνικής μεσογειακής διατροφής, φέρνοντας την χαρά του φαγητού και του ποτού στο καθημερινό τραπέζι.
Συμμετοχή στις εργασίες του 1ου Συνεδρίου Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων, Ποτών & Γαστρονομίας. (Αθήνα 16-18/3/2006)
Συμμετοχή στις εργασίες του 2ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελληνικής Γαστρονομίας & Partenariat Βιομηχανίας Τροφίμων - Οίνων - Ποτών. (Ηράκλειο Κρήτης, 8-9/6 2007)