ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ
Η Ιερά Μονή της Παναγίας Ακρωτηριανής και του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, κτίστηκε κατά τον 14ο αιώνα και από τότε είχε πάντα ενεργό παρουσία στην κοινωνική αλλά και αμπελοοινική ιστορία του τόπου.
Σήμερα συνεχίζοντας την μοναστηριακή εμπειρία και παράδοση αιώνων, καλλιεργούνται σε 350 στρέμματα αμπελώνες βιολογικής γεωργίας γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες.
Διαθέτει σύγχρονο οινοποιείο και αποστακτήριο που επεξεργάζεται και οινοποιεί τα βιολογικά σταφύλια των ιδιόκτητων αμπελώνων της και παράγει τα περίφημα βιολογικά κρασιά και την παραδοσιακή τσικουδιά.
Τσικουδιά Μονής Τοπλού
“Γι’ αυτό το ευγενές απόσταγμα, την τσικουδιά, συλλέγονται σταφύλια από παλιές τοπικές ποικιλίες όπου βράζουν σε χαμηλές θερμοκρασίες για την διατήρηση των αρωμάτων” αναφέρει χαρακτηριστικά ο ηγούμενος της Μονής Τοπλού, Φιλόθεος Σπανουδάκης.
Παλαιωμένη Τσικουδιά Τοπλού Bio
Τσικουδιά εξαιρετικής ποιότητας από τους βιολογικούς αμπελώνες της Ιεράς μονής Τοπλού, Σητείας. Αυτό το παραδοσιακό κρητικό απόσταγμα παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα υψηλής ποιότητας. Η αρχαία μέθοδος απόσταξης σε συνδυασμό με τη μακρόχρονη τεχνογνωσία των μοναχών αιχμαλωτίζουν τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του σταφυλιού. Η παλαίωση σε δρύινα βαρέλια του δίνει χρυσαφένια απόχρωση, πολύπλοκα αρώματα και εκλεπτυσμένη γεύση. Προσφέρεται ως χωνευτικό μετά από κάθε γεύμα! Σερβίρεται παγωμένη.