GR
EN
DE
18/01/2017

«Ελληνικό Απόσταγμα» 2017, Κυριακή 22/1/2017 Εκδηλώσεις



ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 2017
με πρωταγωνιστές το τσίπουρο και την τσικουδιά, το ούζο, τα ελληνικά αποστάγματα σταφυλής...

Στην Αίγλη Ζαππείου, Αίθουσα Ολυμπία, στο κέντρο της Αθήνας. Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 13:00 - 20:00

Το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2017 θα πλαισιωθεί από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις (μία ομιλία και μία συζήτηση), που απευθύνονται κυρίως σε καταναλωτές. Θα έχει επίσης ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον, μέσω μεζέδων 6 επιλεγμένων εστιατορίων - μεζεδοπωλείων.
Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης, που θα στηρίξουν τη διοργάνωση, για απολαυστικά διαλείμματα δωρεάν γευστικής δοκιμής εκλεκτών εδεσμάτων, που θα είναι βέβαια φτιαγμένα ειδικά για να ταιριάζουν με ούζο και τσίπουρο.


ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ: Από το Α έως το Ω σε 30 λεπτά

Κυριακή, 22/01/2017 ώρα :16:00
Είσοδος Δωρεάν, για τους επισκέπτες στο «Ελληνικό Απόσταγμα» 2017

Όλα όσα θέλετε να μάθετε (και να ρωτήσετε) για την απόσταξη και τα ελληνικά αποστάγματα, άμεσα, απλά και κατανοητά.

Από τον Παύλο Λουκάτο,
Χημικό Οινολόγο, PhD στα αποστάγματα,
Επιστημονικό συνεργάτη στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ;

Κυριακή, 22/01/2017 ώρα 18:00
Είσοδος Δωρεάν, για τους επισκέπτες στο «Ελληνικό Απόσταγμα» 2017

Συζήτηση για τη θέση του ούζου και του τσίπουρου στο σύγχρονο εστιατόριο, ως μετεξέλιξη της παράδοσης, με γνώμονες την ανάπτυξη της ελληνικής κουζίνας και την αναβάθμιση της ποιότητας των εν λόγω αποσταγμάτων.

Συντονίστρια: Νίκη Μηταρέα, δημοσιογράφος γεύσης ,
Πάνελ: Αλέξανδρος Τσιωτίνης, συνιδιοκτήτης εστιατορίου CTC, Γρηγόρης Χέλμης, Ανδρέας Διακοδημήτρης, συνιδιοκτήτες εστιατορίων/μεζεδοπωλείων Βόλου και Λάρισας MEZEN και Νικόλας Γιαννόπουλος, σύμβουλος φιλοξενίας και εστίασης, βραβευμένος έλληνας οινοχόος.